Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Trinát multiTOP 9in1 antracit - 0,75l
7.450 Ft
6.850 Ft (5.394 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 600 Ft 8%
Menny.:db

Trinát multiTOP 9in1 antracit - 0,75l

Kiszerelés
0,75 liter
Színek
7.450 Ft
6.850 Ft (5.394 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 600 Ft 8%
Menny.:db
A Trinát Special multiTOP 9in1 egyedi formulájának köszönhetően egy rendkívül sokoldalúan felhasználható vizes bázisú alapozó és fedőfesték egyben. Legyen szó akár beltéri vagy kültéri festésről, rengeteg különböző felületen könnyedén megtapad és hosszútávú védelmet biztosít.
Gyártó: Trinát
Cikkszám: TMTA9
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített kül- és beltéri alumínium, acél, horganyzott acél, réz, fa, műanyag, kerámia és csempe felületek bevonataként alkalmazható.

Felület előkészítés:
A festendő felület legyen tiszta száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A festendő faanyag max. 5 % nedvességtartalmú lehet.

Új és régi fém felületek:
Zsírtalanítsa a felületet, majd vízzel öblítse le. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak). Régi, korábban már festett felületek esetén finoman csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás), majd zsírtalanítsa.

Kerámia és csempe felületek:
Távolítsa el a szennyeződéseket, zsírtalanítsa a felületet, majd vízzel öblítse le, és hagyja megszáradni. A bevonat függőleges felületeken ellenáll a vízzel való rövid idejű érintkezésnek.

Fa felületek:
Távolítsa el a szennyeződéseket (pl. gyantafolt), majd a felületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral, portalanítsa. Kültéren a fafelület védelme érdekében használjon Lazurán oldószermentes faanyagvédőt.

Műanyag felületek:
Távolítsa el a szennyeződéseket, majd a felületet a jobb tapadás érdekében finom csiszolóvászonnal csiszolja meg, majd portalanítsa. Ezt követően zsírtalanítsa a felületet, majd vízzel öblítse le, és hagyja megszáradni. A különböző műanyag felületek festése előtt végezzen próbafestést.

Felhasználás
Anyagelőkészítés, hígítás:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. Ügyeljen arra, hogy felkeverés közben a festékbe ne kerüljenek légbuborékok. A Trinát Special Multitop 9in1 festék felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem javasolt.

Anyagszükséglet:
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg (max. 100 µm rétegvastagság)

Száradási idő, átvonhatóság:
A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 2 óra múlva érintésre száraz, 4 óra múlva átfesthető.

Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és +25 oC között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen kell tárolni.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

  • Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.

  • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.

  • Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.

  • Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel le kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.

Színek fehér

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.