Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
7016 Fehér Pergola Fafesték
18.669 Ft (14.700 Ft + ÁFA)
Menny.:db

7016 Fehér Pergola Fafesték

Kiszerelés
18.669 Ft (14.700 Ft + ÁFA)
Menny.:db
A 7016 Pergola fafesték fehér színben, használható beltéri bútorok, lambériák és falfelületek izoláló festékeként is, és alapozóként is (tannin, nikotin, korom szennyeződés, víz beázás, stb.) Könnyen átfesthető vizes bázisú fedőfestékekkel.
Gyártó: Festékbázis
Cikkszám: 121
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Alkalmazás: A 7016 Pergola Fafesték Fehér kimondottan a kültéri faszerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgáló festék. Fehér színben jelentős izoláló hatással rendelkezik. Kiválóan alkalmas tannin záró alapozónak, minimum 120 mikron rétegvastagságban. Védi a fafelületet a festés utáni tannin (csersav) átütéstől. Kiváltképp alkalmas a korábban lazúrozott, pácolt fafelületek fedőfestésére. Dekoratív, a natúr fa struktúráját meghagyva kiemeli a fa természetes szépségét. Fedőfestékként rendkívül jól tapad régi, megkopott, festett felületeken is. A festék könnyen felhordható, sűrű állagú, cseppmentesen eldolgozható. Speciális emulziójának köszönhetően rugalmas filmet képez a felületen, amely a faszerkezetek mozgását követi, de nem reped meg. Páraáteresztő tulajdonságának köszönhetően a fában lévő nedvesség a festékrétegen át el tud távozni, ezért a festék nem pereg le. 7016 Pergola Fafestéket felhasználhatjuk, pergolák, zsalugáterek, játszóterek, kerítések, széldeszkák/stablondeszkák valamint faházak, stégek, teraszburkolatok, méhkaptárak és mindenfajta kül- és beltéri fa használati tárgyak fedő festésére. A 7016 Pergola fafesték fehér színben, használható beltéri bútorok, lambériák és falfelületek izoláló festékeként is, és alapozóként is (tannin, nikotin, enyhe korom szennyeződés, víz beázás, stb.). Könnyen átfesthető vizes bázisú fedőfestékekkel.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el. Festett felületeket festés előtt csiszolással érdesítsük, majd portalanítsuk, zsírtalanítsuk. (A régi festett felületekre rárakódott szennyeződések zsírosak, azokat a csiszoló csak elmaszatolja, de el nem távolítja). Natúr fafelületeket csiszoljuk meg, majd portalanítsuk, majd alapozását 1:2 arányban vízzel hígított 7016 Pergola Fafesték felhasználásával, intenzív nyomó-ecsetelő mozdulatokkal végezzük el. A 7016 Pergola Fafesték tanninzáró így a fából, a vízben oldódó természetes pigmentanyagokat vagy egyéb szennyeződéseket a festékréteg izolálja.

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! 7016 Pergola Fafestéket alaposan keverjük fel, majd az előkészített felületre hordjuk fel két-három rétegben ecsettel, hengerrel. Záróalapozóként használva 2 réteg felhordása javasolt 120mikron szárazráteg vastagságban ~ 6m2/liter anyagmennyiség kerüljön fel a felületre. A festékrétegek felvitele között legalább 2-4 óra száradási időt kell biztosítani. A termék felhasználásra kész, hígítása nem szükséges, de lehetséges, maximum 5% víz hozzáadásával. Felhívjuk figyelmét, hogy festékünk sok kötőanyagot és kevés töltőanyagot tartalmaz, így nagyon vékony rétegben is felhordható. Figyeljünk arra, hogy a kiszámolt festékmennyiség felkerüljön a felületre, mert így lesz tartós a bevonat. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le, és olvassa el a Műszaki- és a Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: selyemfényű

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.